Onderhoud, Schuren en Reparatie

Pavlic Parket Onderhoud en Reparatie

Een goed onderhouden vloer hoeft naar onze overtuiging, nooit opnieuw te worden geschuurd. Schuren is een uiterste ingreep waartoe men kan besluiten als de vloer.

  • te veel beschadigingen of krassen vertoont
  • niet goed is onderhouden
  • uitgebreid / gerepareerd is met een nieuw stuk vloer

Voordat Pavlic Parket een vloer gaat schuren wordt altijd bekeken of er een minder ingrijpende manier bestaat om de vloer weer in orde te krijgen. Moet de vloer werkelijk worden geschuurd, schakel dan een ervaren vakman in. Goed schuren vereist kennis, ervaring en de juiste machines. Alleen dan krijg je wat je voor ogen staat: een mooie vloer die je weer jaren woongenot bezorgt.

Afwerking

Pavlic Parket kan uw vloer afwerken met olie, hardwax of lak. Elk van deze middelen heeft zijn voor- en nadelen. Een overzicht:

Olie is een hard afwerkingsprodukt dat diep in de poriën van het hout trekt en de kleuren ophaalt en warmer maakt. Kleine krasje kunnen plaatselijk bijgewerkt worden met olie of een parket onderhoudsmiddel. Een met olie behandelde vloer houdt open poriën en is daardoor minder goed bestand tegen vlekken. Om die reden is het nodig om de vloer kort na het leggen met een onderhoudsmiddel te behandelen om de poriën te dichten.

Hardwax is een combinatie van olie en was. Ook deze methode haalt de kleuren op en maakt ze warmer. Kleine krasjes kunnen plaatselijk worden bijgewerkt. Hardwax geeft een wat minder harde afwerkinglaag maar de vloer is goed bestand tegen vlekken en makkelijk in onderhoud.

Lak geeft een bijzonder nette, harde en dikke afwerkinglaag. De kleuren worden wat minder benadrukt als bij de overige afwerkingmethoden maar de solide bescherming heeft veel voordelen. Plaatselijke bijwerking van vlekken is bij deze afwerking niet mogelijk.