Parket

Klassiek Tapis Parket (www.lieverdink.nl)

Pavlic Parket Tapis vloer Pavlic Parket Tapis vloer

De Tapis Parketvloer wordt gemaakt met massieve plankjes tot wel 9 mm dik zonder messing en groef. De breedte van de plankjes varieert van 50 tot 90 mm. De plankjes worden koud tegen elkaar aan gelegd en met lijm en spijkertjes op de ondervloer bevestigd. De totale dikte van een Tapis parketvloer varieert tussen de 14 mm en 21 mm. Deze manier van leggen biedt een grote mate aan exclusieve keuzemogelijkheden en garandeert een vrijwel naadloze vloer die loopgeluid vrijwel geheel wegneemt. Realisatie van een dergelijke vloer vereist gespecialiseerd vakmanschap en veel ervaring.

Bourgogne Parket

Pavlic Parket Bourgogne vloer Pavlic Parket Bourgogne vloer

Bourgogne parket is een massieve houten vloer met een dikte van ongeveer 9 mm en wisselende lengte- en breedtematen (circa 90 tot 170 mm). Deze vloeren, meestal gelegd in wild verband, hebben daardoor de uitstraling van een plankenvloer en de gebruiks- en gemaksvoordelen van een tapi vloer. Het is ook mogelijk om het Bourgogne parket in patronen te laten leggen: een groot walvisgraat- of blokpatroon, maar ook Hongaarse- of Weense punt behoren tot de mogelijkheden. De keuze in legpatronen bij Bourgogne delen is zeker ruim te noemen. De vloer wordt net als bij de Tapis vloer, verlijmd en gespijkerd op een ondergrond bestaande uit multiplex, spaanplaat of eiken mozaïek. Het is mogelijk de stroken recht of diagonaal in de ruimte te plaatsen. Ook de Bourgogne vloer kan op verschillende manieren worden afgewerkt zoals een lak, olie of hardwax-olie. Diverse Bourgogne vloeren kunnen prima op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden.

Planken Vloer

Pavlic Parket Planken vloer Pavlic Parket Planken vloer

Plankenvloeren zijn de meest voorkomende vorm van parket en zijn verkrijgbaar in tal van houtsoorten, afmetingen, stijlen en afwerkingen. De massief houten vloerplanken hebben een gemiddelde dikte van 20 mm en een breedte die kan variëren tussen 12 en 24 cm. De randen van de planken, elk uniek in uiterlijk en kleurtint, zijn bovendien voorzien van een messing en groef verbinding. De delen van plankenvloeren worden verlijmd of geschroefd op een ondergrond, die bij dit type vloer doorgaans bestaat uit spaanplaat. De vloerplanken kunnen ook zwevend, dus onbevestigd, worden geplaatst, maar zo zal het hout bij te hoge luchtvochtigheid teveel werken, wat nare gevolgen kan hebben voor uw vloer. Om die reden heeft vaste plaatsing van dergelijke vloeren, onze voorkeur. Een belangrijke beperking van plankenvloeren is trouwens dat deze niet geschikt zijn, in combinatie met vloerverwarming.

Voor veel van onze producten hebben we kleine monsterborden, de zogenaamde waaiers beschikbaar. Ook kunt u (alleen of samen met ons) terecht in de showroom van collega Invent Parket, Industrieterrein Grote Polder, Productieweg 62-70, 2382PD Zoeterwoude. Openingstijden showroom: Maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 16.30 uur.